Receptbeskrivning

Thaigryta med fisk och nudlar

Ingredienser för
1 fiskblock
1 gul lök
2 msk rapsolja
1 koriander
1 currypaste
1 burk kokosmjölk
1 dl vatten
0.5 tsk salt
250 g äggnudlar
3 salladslökar
koriander


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Tina fryst fiskblock eller frysta fisktärningar.
Skala, halvera och skär gul lök i skivor. Fräs löken i hälften av rapsoljan med hackad koriander i en kastrull/gryta ca 1 minut. Tillsätt röd eller grön currypaste och fräs 1–2 minuter, rör då och då. Tillsätt kokosmjölk och vatten. Låt småkoka ca 5 minuter.
Skär fisken i bitar om du använder fiskblock. Stek fiskbitarna runt om i resten av apsoljan i en het stekpanna ca 3 minuter. Krydda med salt. Lägg fisken i kokossåsen och låt allt bli varmt.
Koka äggnudlar enligt anvisning på paketet.
Skär salladslökar i strimlor och strö över grytan. Servera med nudlarna och garnera med lite strimlad koriander.

För alla
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd t ex glasnudlar eller glutenfri specialpasta.
Gör äggfri: kontrollera nudlarna.

Visningar: 372
Inlagt 2012-01-02 16:04:22