Receptbeskrivning

Knäckäpplen

Ingredienser för
8 st små röda äpplen, t.ex. ingrid marie, disco
8 st grillpinnar av trä
3 dl strösocker
1.25 dl vatten
1/2 msk glykos eller 1/4 tsk ättika
2-3 msk riven kokos
2-3 msk hackade nötter, t.ex. hasselnötter


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Gnid äpplena torra och blanka. Trä äpplena på varsin grillpinne, eller skörda med en liten kvist kvar att hålla i.
2. Blanda alla ingredienser till kanderingskaramellen i en kastrull, rör om och låt den stå ett par minuter.
3. Koka upp och låt koka till en ljusbrun karamell på medelhög värme. Passa noga - den mörknar snabbt.
4. Doppa äpplena i karamellen, men akta fingrarna! Det här är inget jobb för barn - en vuxen måste vara med.
5. Och kom ihåg att aldrig lämna en kastrull med socker på spisen utom synhåll, risken för brand eller kraftig rökutveckling är stor.
6. Ställ äpplena på en plåt smord med olja eller försedd med bakplåtspapper. Strö genast över kokos eller hackade nötter innan karamellen stelnat. Här får man vara snabb!

Visningar: 208
Inlagt 2012-11-29 15:55:12