Receptbeskrivning
Underbar Wienernougat
Ingredienser
för
250 g nougat
150 g mörk choklad
100 g flagad mandel
150 g mörk choklad
100 g flagad mandel
Beskrivning
1. Rosta den flagade mandeln gyllenbrun i en torr och inte alltför het stekpanna. Ställ åt sidan.
2. Ställ en skål eller tallrik över en kastrull till hälften fylld med kokande vatten. Smält nougaten i ett vattenbad.
3. Finhacka den mörka chokladen och låt den smälta ner tillsammans med nougaten i vattenbadet.
4. Blanda till sist ner den rostade mandeln.
5. Häll upp massan i en avlång form klädd med bakplåtspapper.
6. Låt stelna och skär sedan i bitar.
2. Ställ en skål eller tallrik över en kastrull till hälften fylld med kokande vatten. Smält nougaten i ett vattenbad.
3. Finhacka den mörka chokladen och låt den smälta ner tillsammans med nougaten i vattenbadet.
4. Blanda till sist ner den rostade mandeln.
5. Häll upp massan i en avlång form klädd med bakplåtspapper.
6. Låt stelna och skär sedan i bitar.
Visningar: 314
Inlagt 2012-11-29 15:04:44

