Receptbeskrivning
Mjuk chokladkola
Ingredienser
för
3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
0.5 tsk Ättiksprit
0.5 dl honung
50 g smör
100 g ljus eller mörk choklad
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
0.5 tsk Ättiksprit
0.5 dl honung
50 g smör
100 g ljus eller mörk choklad
Beskrivning
1. Blanda grädde, sirap, socker och ättiksprit i en tjockbottnad kastrull.
2. Koka tills massan är 120 grader. Rör bara då och då. Rör du för mycket är det risk att massan sockrar sig.
3. Rör i honung och smör och koka ytterligare 3–5 minuter.
4. Ta kastrullen från värmen.
5. Hacka chokladen och rör ner den i smeten.
6. Rör tills den smält.
7. Häll upp smeten i en liten form, cirka 15 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper.
8. Låt stelna och skär sedan i bitar.
9. Vill du göra tvåfärgad kola gör du en sats i taget och häller den andra smeten ovanpå den första.
2. Koka tills massan är 120 grader. Rör bara då och då. Rör du för mycket är det risk att massan sockrar sig.
3. Rör i honung och smör och koka ytterligare 3–5 minuter.
4. Ta kastrullen från värmen.
5. Hacka chokladen och rör ner den i smeten.
6. Rör tills den smält.
7. Häll upp smeten i en liten form, cirka 15 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper.
8. Låt stelna och skär sedan i bitar.
9. Vill du göra tvåfärgad kola gör du en sats i taget och häller den andra smeten ovanpå den första.
Visningar: 337
Inlagt 2012-11-29 15:09:58

