Receptbeskrivning

Mjuk chokladkola

Ingredienser för
3 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
0.5 tsk Ättiksprit
0.5 dl honung
50 g smör
100 g ljus eller mörk choklad


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Blanda grädde, sirap, socker och ättiksprit i en tjockbottnad kastrull.
2. Koka tills massan är 120 grader. Rör bara då och då. Rör du för mycket är det risk att massan sockrar sig.
3. Rör i honung och smör och koka ytterligare 3–5 minuter.
4. Ta kastrullen från värmen.
5. Hacka chokladen och rör ner den i smeten.
6. Rör tills den smält.
7. Häll upp smeten i en liten form, cirka 15 x 25 cm, klädd med bakplåtspapper.
8. Låt stelna och skär sedan i bitar.
9. Vill du göra tvåfärgad kola gör du en sats i taget och häller den andra smeten ovanpå den första.

Visningar: 241
Inlagt 2012-11-29 16:09:58