Receptbeskrivning

Frasig fisk med franska ärter

Ingredienser för
6 torskfiléer
2 ägg
1 dl vetemjöl
1 ströbröd
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
0.5 msk smör
1 msk olja
3 dl gräddfil
1 msk dijonsenap
2 msk bostongurka
salt och peppar
1 gul lök
smör
1 ärter
salt och peppar


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Blanda alla ingredienser till såsen och ställ den kallt till servering.
Skär fisken fryst i lagom portionsbitar. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Lägg mjöl och ströbröd i två andra djupa tallrikar. Salta och peppra i mjölet.
Doppa fisken i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbröd. Se till att paneringen täcker runt fiskbitarna.
Smält smör/olja i en stekpanna och stek fisken gyllenbrun på medelgod värme. Var försiktigt så inte paneringen bränner. Beräkna stektiden till 6-8 minuter. Varmhåll i ugnen om du steker till många.
Finhacka lök och stek försiktigt i en klick smör utan att den tar färg. Ös i de frysta ärterna och låt alltsammans fräsa ett par minuter. Krydda med salt och peppar. Servera fisken med kokt potatis eller ris och kanske en citronklyfta.

För alla
Rätten innehåller gluten, mjölk och ägg.
Gör glutenfri: uteslut vetemjöl och använd enbart glutenfritt ströbröd. Vi rekommenderar enkelpanering.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt ströbröd. Stek i olja. Välj mjölkfritt alternativ till gräddfilen, t ex Sour Supreme (innehåller soja) eller mjölkfri yoghurt.
Gör äggfri: uteslut ägget och välj äggfritt ströbröd. Gör enkelpanering genom att doppa fisken i bara ströbröd. (Fisken kan doppas i mjölk före om det är svårt att få ströbrödet att fästa.)

Visningar: 664
Inlagt 2012-01-02 16:54:20