Receptbeskrivning

Nyttiga grilltillbehör!

Ingredienser för
2 majskolvar
100 smör
2 fänkål
salt och peppar
1 dl olivolja
citron
2 auberginer
salt och peppar
2 olivolja
2 vitlöksklyftor
timjankvistar
svartrötter
1 olivolja
citron
salt och peppar


  60 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Majskolvar

Majskolvar grillas med fördel hela med sin blast på medelhög värme, glöm inte att vända på kolvarna med jämna mellanrum.
Majsen är klar efter ca 20 minuter på gillen och serveras skalad (utan blasten) med t ex mjukt saltat smör som krydda.

Fänkål

Fänkålen delas i 4 klyftor och kryddas med salt, peppar, olivolja och citronsaft.
Därefter slår man in fänkålen i aluminiumfolie och lägger på grillen på medelhög värme i ca 20 minuter medans man emellanåt vänder på paketet.
Ta ut klyftorna ur paketen och lägg dessa hastigt på grillen så att de mönstras. Serveras med fördel till grillad fisk.


Auberginer

Auberginerna delas på längden och kryddas med salt, peppar, hälften av olivoljan samt fördela vitlöksskivorna på varje halva.
Riv av bladen från timjan och fördela på auberginen. Varje längd slås in i aluminiumfolie och grillas på hög värme i ca 10 minuter på vardera sida. Tag av paketen från grillen och låt dem svalna något.
Auberginen är nu mjuk, ta en sked och gröp ur dem så att bara köttet är med.
Lägg allt auberginekött i en bunke och vispa i resten av olivoljan till en slät puré. Servera till allehanda kött eller grillad fisk.


Svartrötter

Skala svartrötterna och dela till mindre bitar ca 7-8 cm långa.
Marinera dem i ca 20 minuter i olivolja och citron som vispats samman. Smaka av salt och peppar.
Lägg sedan svartrötterna i aluminiumfolie och gör små paket som grillas på medelhög värme i ca 10-15 minuter på vardera sidan. Tag av från grillen och låt svalna något.
Plocka ur dem ur paketen och grilla hastigt på grillen tills dem fått en fin gyllenbrun färg runtom. Serveras till allehanda grillat kött eller fisk.

Visningar: 408
Inlagt 2012-01-02 15:55:39