Receptbeskrivning
Kyckling med currystekt vitkål
Alf Carlsson via Ica.se
Ingredienser
för
4 prt couscous
2 msk finhackad persilja
1 frp fetaost
1 msk grön pesto
1 burk soltorkade tomater
400 g vitkål
2 msk olja
2 msk mild curry pasta
1 msk konc kycklingfond
2 dl vatten
1 tsk socker
salt och peppar
2 msk finhackad persilja
kyckling
600 g kycklingfiléer 1 frp fetaost
1 msk grön pesto
1 burk soltorkade tomater
currystekt vitkål
1 st gul lök 400 g vitkål
2 msk olja
2 msk mild curry pasta
1 msk konc kycklingfond
2 dl vatten
1 tsk socker
salt och peppar
Beskrivning
Tillaga couscousen enligt anvisning.
Kyckling:
Tina kyckligen om den är fryst.
Skär snitt i filéerna och stoppa med soltorkade tomater.
Rör ihop feta osten med peston till en jämn smet och bred över kycklingen. Tillaga i ugnen på 225 grader tills genomstekt, ca 20-25 min.
Vitkål:
Skala och grovstrimla löken. Grovstrimla vitkålen. Fräs i en het stekpanna med olja i ca 5 minuter. Rör om då och då.
Rör ner currypaste. Häll i kycklingfond, vatten och socker. Låt puttra i 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp kycklingen på tallrikar tillsammans med vitkålen. Strö över persilja. Servera med couscous, grovt bröd och ost.
Kyckling:
Tina kyckligen om den är fryst.
Skär snitt i filéerna och stoppa med soltorkade tomater.
Rör ihop feta osten med peston till en jämn smet och bred över kycklingen. Tillaga i ugnen på 225 grader tills genomstekt, ca 20-25 min.
Vitkål:
Skala och grovstrimla löken. Grovstrimla vitkålen. Fräs i en het stekpanna med olja i ca 5 minuter. Rör om då och då.
Rör ner currypaste. Häll i kycklingfond, vatten och socker. Låt puttra i 4-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Lägg upp kycklingen på tallrikar tillsammans med vitkålen. Strö över persilja. Servera med couscous, grovt bröd och ost.
Visningar: 543
Inlagt 2012-12-03 20:51:12

