Receptbeskrivning
Morot- och purjolökssoppa med ingefära
Ingredienser
för
4 st morot stora
1 st purjolök(ar)
1.2 l grönsaksbuljong
1 laga lätt, mager matlagningsgrädde
2 msk ingefära, riven
salt och peppar
8 st fullkornsbröd
lättmargarin
1 st purjolök(ar)
1.2 l grönsaksbuljong
1 laga lätt, mager matlagningsgrädde
2 msk ingefära, riven
salt och peppar
8 st fullkornsbröd
lättmargarin
Beskrivning
Skölj och rensa purjolöken. Skiva den, men spar en liten bit för att strimla till garnering. Skala och skiva morötterna. Lägg grönsakerna i en kastrull och häll på buljongen. Koka dem mjuka, det tar 15-20 minuter Tillsätt laga lätt och kör soppan slät i mixer, matberedare eller använd stavmixer. Rör i färskriven ingefära och koka upp, smaka av med salt och peppar. Servera 2 skivor bröd med lättmargarin per person.
Familjetips!Ta lite mindre riven ingefära så blir soppan mildare. Man kan också blanda i lite mer grädde eller byta ut en del av vattnet mot mjölk.
Näringsvärde per portion:
Kcal: 238
Kolhydrater: 31 g
Protein: 8,5 g
Fett: 8,5 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 54 E%
Protein: 15 E%
Fett: 32 E%
Familjetips!Ta lite mindre riven ingefära så blir soppan mildare. Man kan också blanda i lite mer grädde eller byta ut en del av vattnet mot mjölk.
Näringsvärde per portion:
Kcal: 238
Kolhydrater: 31 g
Protein: 8,5 g
Fett: 8,5 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 54 E%
Protein: 15 E%
Fett: 32 E%
Visningar: 542
Inlagt 2012-12-05 08:57:53

