Receptbeskrivning
			
			
			
			Laxpasta i ugn
Ingredienser  
						 för 						
											
	
						
							500 g pasta 
600 g laxfile
2 dl vitt vin
2 dl vatten
2 st citroner
1 st lime
1 st gul lök
250 g frusen bladspenat
salt
peppar
1 tsk citronpeppar
1 krm muskot
1 parmesan
1 burk creme fraische
						
					600 g laxfile
2 dl vitt vin
2 dl vatten
2 st citroner
1 st lime
1 st gul lök
250 g frusen bladspenat
salt
peppar
1 tsk citronpeppar
1 krm muskot
1 parmesan
1 burk creme fraische
Beskrivning
					
						1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten.
2. Tina bladspenaten.
3. Dela laxen i fyra delar och lägg den i en ugnfast form. Pressa citronsaften över laxen och häll på vinet. Tillsätt vatten så att vätskan täcker laxen. Krydda med salt och citronpeppar.
4. Lägg folie över formen och sätt in på 220 grader i ugnen i 15-20 minuter.
5. Pressa vattnet ur bladspenaten med hjälp av en potatispress. Finhacka löken. Fräs spenaten och löken i en stekpanna. Tillsätt salt, peppar och muskotpulver.
6. Blanda pastan med spenaten och tillsätt lite riven parmesan så att den får smälta. Ta ut laxen och lägg upp på ett fat tillsammans med pastan. Pressa lite lime över och garnera med parmesan.
7. Servera pastan tillsammans med créme fraiche smaksatt med pressad citron.
										2. Tina bladspenaten.
3. Dela laxen i fyra delar och lägg den i en ugnfast form. Pressa citronsaften över laxen och häll på vinet. Tillsätt vatten så att vätskan täcker laxen. Krydda med salt och citronpeppar.
4. Lägg folie över formen och sätt in på 220 grader i ugnen i 15-20 minuter.
5. Pressa vattnet ur bladspenaten med hjälp av en potatispress. Finhacka löken. Fräs spenaten och löken i en stekpanna. Tillsätt salt, peppar och muskotpulver.
6. Blanda pastan med spenaten och tillsätt lite riven parmesan så att den får smälta. Ta ut laxen och lägg upp på ett fat tillsammans med pastan. Pressa lite lime över och garnera med parmesan.
7. Servera pastan tillsammans med créme fraiche smaksatt med pressad citron.
Visningar: 801
Inlagt 2012-12-05 21:41:09
				 
					 
			
 





 30 min
  30 min