Receptbeskrivning
Kyckling carbonara
Malin Wiktor via Ica.se
Ingredienser
för
ingredienser
500 g kycklingfilé 300 g pasta (t ex penne)
1 paket bacon (Ã 140 g)
1 gul lök
1 dl vitt vin
2 msk konc kycklingfond
2 dl crème fraiche
1 dl riven parmesanost + lika mycket till serverin
4 äggulor
0.5 dl hackad persilja
olivolja
salt
nymalen svartpeppar
Beskrivning
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skär kycklingen i strimlor. Skär bacon i fina strimlor. Skala och finhacka löken.
Knaperstek bacon i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Fräs löken glansig i olja. Tillsätt kycklingen och stek 3-5 minuter. Häll på vin och låt koka in. Blanda i fond och crème fraiche. Låt koka upp. Blanda i osten. Rör om tills den smälter. Krydda med salt och peppar.
Blanda kycklingsåsen med pastan. Lägg upp på tallrikar. Toppa med bacon, parmesan, äggula och nymalen svartpeppar. Garnera med persilja.
Skär kycklingen i strimlor. Skär bacon i fina strimlor. Skala och finhacka löken.
Knaperstek bacon i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper. Fräs löken glansig i olja. Tillsätt kycklingen och stek 3-5 minuter. Häll på vin och låt koka in. Blanda i fond och crème fraiche. Låt koka upp. Blanda i osten. Rör om tills den smälter. Krydda med salt och peppar.
Blanda kycklingsåsen med pastan. Lägg upp på tallrikar. Toppa med bacon, parmesan, äggula och nymalen svartpeppar. Garnera med persilja.
Visningar: 503
Inlagt 2012-12-05 21:43:27

