Receptbeskrivning
Pepparkaksmuffins
Ingredienser
för
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2.5 dl strösocker
3 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 st ägg
2 dl mjölk
50 g smör
1 dl lingon frysta
200 g philadelphiaost
2 dl florsocker
1 msk grädde
6 st pepparkaka(or)
2 tsk bakpulver
2.5 dl strösocker
3 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 st ägg
2 dl mjölk
50 g smör
1 dl lingon frysta
200 g philadelphiaost
2 dl florsocker
1 msk grädde
6 st pepparkaka(or)
Beskrivning
12 muffins
1. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker, kanel och ingefära i en bunke.
2. Vispa ihop ägg, mjölk och smör i en annan. Blanda detta med de
torra ingredienserna och rör sist i lingonen.
3. Fördela i muffinsformar, fyll dem till 2/3, och grädda mitt i ugnen i
180 minuter i ca 20 minuter.
4. Rör ihop ost, florsocker och grädde, bred detta över muffinsen.
5. Krossa pepparkakorna och strö smulorna över.
Recept: Linnéa Seidel
Foto: Katja Kristoferson
1. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker, kanel och ingefära i en bunke.
2. Vispa ihop ägg, mjölk och smör i en annan. Blanda detta med de
torra ingredienserna och rör sist i lingonen.
3. Fördela i muffinsformar, fyll dem till 2/3, och grädda mitt i ugnen i
180 minuter i ca 20 minuter.
4. Rör ihop ost, florsocker och grädde, bred detta över muffinsen.
5. Krossa pepparkakorna och strö smulorna över.
Recept: Linnéa Seidel
Foto: Katja Kristoferson
Visningar: 290
Inlagt 2012-12-06 18:22:54

