Receptbeskrivning
Piroger med köttfärsfyllning
Per Bergstrand via M F
Ingredienser
för
4 st potatisar
4 dl vetemjöl
tsk salt
1 tsk bakpulver
100 g smör
400 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk tomatpuré
1 st Ägg
4 dl vetemjöl
tsk salt
1 tsk bakpulver
100 g smör
400 g nötfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 msk tomatpuré
1 st Ägg
Beskrivning
Deg:
Pressa den kokta potatisen. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Lägg i den pressade potatisen och smöret. Arbeta ihop till en deg.
Fyllning:
Bryn köttfärsen. Tillsätt salt, peppar och tomatpure. Låt svalna något.
Utbakning:
kavla ut degen och ta ut rundlar ca 10 cm i diameter. Lägg på lite fyllning på ena halvan av varje rundel och vik över den andra halvan. Kläm ihop kanten med en gaffel. Pensla med ett uppvispat ägg. Grädda i 225 grader i ca 10 min.
Pressa den kokta potatisen. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Lägg i den pressade potatisen och smöret. Arbeta ihop till en deg.
Fyllning:
Bryn köttfärsen. Tillsätt salt, peppar och tomatpure. Låt svalna något.
Utbakning:
kavla ut degen och ta ut rundlar ca 10 cm i diameter. Lägg på lite fyllning på ena halvan av varje rundel och vik över den andra halvan. Kläm ihop kanten med en gaffel. Pensla med ett uppvispat ägg. Grädda i 225 grader i ca 10 min.
Visningar: 696
Inlagt 2012-12-07 16:41:42