Receptbeskrivning
Ingredienser
för
2.5 dl vetemjöl (2,5 dl motsvarar ca 150 g)
1 dl socker
1 tsk malen ingefära
1 tsk stötta kardemummakärnor
0.5 tsk bikarbonat
2 msk ljus sirap
100 g smör
1 dl socker
1 tsk malen ingefära
1 tsk stötta kardemummakärnor
0.5 tsk bikarbonat
2 msk ljus sirap
100 g smör
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°C.
Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. Ringla över sirapen och lägg i smöret skuret i mindre bitar. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Ta upp degen och dela den i tre delar. Rulla ut varje del till en rulle, ca 40 cm lång (för 45 st). Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Tryck till med en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Låt kakorna svalna en liten stund på plåten. Skär dem i sneda bitar.
Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. Ringla över sirapen och lägg i smöret skuret i mindre bitar. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Ta upp degen och dela den i tre delar. Rulla ut varje del till en rulle, ca 40 cm lång (för 45 st). Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Tryck till med en gaffel.
Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter.
Låt kakorna svalna en liten stund på plåten. Skär dem i sneda bitar.
Visningar: 538
Inlagt 2013-01-02 20:14:15

