Receptbeskrivning
Frallor att ha i frys
Ingredienser
för
50 g jäst
2 msk rapsolja
6 dl mjölk
2 msk socker
14 dl mjöl
2 dl solroskärnor
2 tsk salt
2 msk rapsolja
6 dl mjölk
2 msk socker
14 dl mjöl
2 dl solroskärnor
2 tsk salt
Beskrivning
Frysta frallor färdiga för ugnen 24 1.5 dl rostade solroskärnor
Smula jästen i en bunke Värm mjölken till 37 gr och rör utjästen i det. Tillsätt olja, salt, socker och mjöl. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 30 min.
Ta upp o knåda degen lätt på mjölatbord. Forma först till en rulle, dela i 24 bitar som formas till 24 bullar.
Lägg på bakpappersklätt underlag som ryms i frysen. Jäs under duk30 min. Ställ dem genast i frysen, efter ca 3 timmar är dom frysta och kan förpackasi fryspåsar.
Bullarna kan sedan gräddas från frysta på två sätt.
1. Ställ en plåtmed bullar mitt i KALL ugn. Värm den till 225 gr Bullarna är färdiga efter ca 20 min.
2. Låt plåten med bullar förststå i rumstemp medans ugnen värmstill 250 gr Grädda i mitten i 10 min.
Smula jästen i en bunke Värm mjölken till 37 gr och rör utjästen i det. Tillsätt olja, salt, socker och mjöl. Arbeta kraftigt till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 30 min.
Ta upp o knåda degen lätt på mjölatbord. Forma först till en rulle, dela i 24 bitar som formas till 24 bullar.
Lägg på bakpappersklätt underlag som ryms i frysen. Jäs under duk30 min. Ställ dem genast i frysen, efter ca 3 timmar är dom frysta och kan förpackasi fryspåsar.
Bullarna kan sedan gräddas från frysta på två sätt.
1. Ställ en plåtmed bullar mitt i KALL ugn. Värm den till 225 gr Bullarna är färdiga efter ca 20 min.
2. Låt plåten med bullar förststå i rumstemp medans ugnen värmstill 250 gr Grädda i mitten i 10 min.
Visningar: 526
Inlagt 2012-12-08 12:55:58

