Receptbeskrivning
Mild böngryta med rotfrukter
Ingredienser
för
550 g frysta blandade rotfrukter
3 dl kidneybönor kokta
1.5 dl crème fraiche lätt
1 dl vatten
0.5 st grönsaksbuljongtärning(ar)
1 msk tomatpuré
timjan
dragon
salt och peppar
3 dl bulgur
0.5 st grönsaksbuljongtärning(ar)
3 dl kidneybönor kokta
1.5 dl crème fraiche lätt
1 dl vatten
0.5 st grönsaksbuljongtärning(ar)
1 msk tomatpuré
timjan
dragon
salt och peppar
3 dl bulgur
0.5 st grönsaksbuljongtärning(ar)
Beskrivning
1. Häll alla ingredienser, rotfrukter, bönor, creme fraiche, vatten, buljong, tomatpuré och kryddor i en kastrull. Låt koka upp och koka på svag värme 15 minuter.
2. Servera med buljongkokt bulgur.
Familjetips! Denna gryta är mild och passar utmärkt för barn men om man vill variera kan man använda andra typer av grönsaker istället för rotfrukter. Bulgur kan bytas ut mot ris.
Näringsvärde per portion:
Kcal: 335
Kolhydrater: 51 g
Protein: 14 g
Fett: 8 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 62 E%
Protein: 17 E%
Fett: 22 E%
2. Servera med buljongkokt bulgur.
Familjetips! Denna gryta är mild och passar utmärkt för barn men om man vill variera kan man använda andra typer av grönsaker istället för rotfrukter. Bulgur kan bytas ut mot ris.
Näringsvärde per portion:
Kcal: 335
Kolhydrater: 51 g
Protein: 14 g
Fett: 8 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 62 E%
Protein: 17 E%
Fett: 22 E%
Visningar: 552
Inlagt 2012-12-08 14:38:33

