Receptbeskrivning
Saffransbullar med kokos
Ingredienser
för
50 g jäst för söta degar
100 g smör eller margarin
5 dl mjölk
1 dl strösocker
0.5 dl vit sirap
0.5 g saffran, en påse
2 krm salt
12 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
1.5 dl kokosflingor
1 dl ljust muscovadosocker
ägg
florsocker
100 g smör eller margarin
5 dl mjölk
1 dl strösocker
0.5 dl vit sirap
0.5 g saffran, en påse
2 krm salt
12 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
1.5 dl kokosflingor
1 dl ljust muscovadosocker
ägg
florsocker
Beskrivning
1 Smula jästen i en skål. Smält matfettet i en kastrull på spisen. Tillsätt mjölken och värm till cirka 35 grader. Häll degspadet över jästen och rör tills jästen löst sig. Tillsätt socker, sirap, saffran och salt. Arbeta in vetemjöl tills degen släpper skålens kanter. Låt jäsa under duk i 20–30 minuter.
2 Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Ställ ut formar på plåtar. Skeda upp degen i formarna. Pensla med uppvispat ägg.
3 Gör ett hål i varje bulle med ett finger och klicka fyllningen i hålen. Låt jäsa i 20 minuter på dragfri plats. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i cirka 8 minuter. Låt svalna på galler. Dofta över lite florsocker innan serveringen.
2 Blanda samman ingredienserna till fyllningen. Ställ ut formar på plåtar. Skeda upp degen i formarna. Pensla med uppvispat ägg.
3 Gör ett hål i varje bulle med ett finger och klicka fyllningen i hålen. Låt jäsa i 20 minuter på dragfri plats. Grädda mitt i ugnen i 250 grader i cirka 8 minuter. Låt svalna på galler. Dofta över lite florsocker innan serveringen.
Visningar: 253
Inlagt 2013-02-15 12:39:59

