Receptbeskrivning
Aubergine- och potatispaj
Ingredienser
för
500 g aubergine
1 tsk salt
2 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk olivolja
400 g potatis, kokt i tunna skivor
125 g haricots verts, kokta ca 2 min
150 g knipplök, strimlad
4 dl lagrad ost, t ex prästost, västerbotten, ri
0.5 tsk salt
3 krm grovmald svartpeppar
1 tsk torkad rosmarin
1 tsk salt
2 dl grahamsmjöl
1 dl vetemjöl
125 g smör
3 msk olivolja
400 g potatis, kokt i tunna skivor
125 g haricots verts, kokta ca 2 min
150 g knipplök, strimlad
4 dl lagrad ost, t ex prästost, västerbotten, ri
0.5 tsk salt
3 krm grovmald svartpeppar
1 tsk torkad rosmarin
Beskrivning
1. Skär auberginen i ca 1/2 cm tjocka skivor. Strö salt på båda sidor och lägg allihop i ett durkslag minst 30 min så att vattnet dras ut.
2. Blanda mjöl och smör i en matberedare och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 30 min.
3. Pressa ut så mycket vatten som möjligt ur aubergineskivorna. Stek skivorna i olivolja så de får lite färg på båda sidor.
4. Sätt ugnen på 200°. Varva stekt aubergine, kokt potatis, lättkokta haricots verts, lök, ost och kryddor i pajformen. Strö ost överst.
Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Låt den svalna innan den serveras.
En mustig paj med härligt grön smak. God i sin enkelhet.
2. Blanda mjöl och smör i en matberedare och kör snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Ställ formen kallt ca 30 min.
3. Pressa ut så mycket vatten som möjligt ur aubergineskivorna. Stek skivorna i olivolja så de får lite färg på båda sidor.
4. Sätt ugnen på 200°. Varva stekt aubergine, kokt potatis, lättkokta haricots verts, lök, ost och kryddor i pajformen. Strö ost överst.
Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Låt den svalna innan den serveras.
En mustig paj med härligt grön smak. God i sin enkelhet.
Visningar: 285
Inlagt 2012-12-15 11:10:31

