Receptbeskrivning
Morotssoppa med squash
Ingredienser
för
1 citrongräs
1 gul lök
600 g morötter
1 squash, (á 300 g)
3 salladslökar
2 msk rapsolja
2 hönsbuljongtärningar
1 kokosmjölk, (165 g)
1 tsk salt
100 g bröd/person
1 gul lök
600 g morötter
1 squash, (á 300 g)
3 salladslökar
2 msk rapsolja
2 hönsbuljongtärningar
1 kokosmjölk, (165 g)
1 tsk salt
100 g bröd/person
Beskrivning
1. Banka och finhacka citrongräset. Skala och grovhacka lök och morötter men ta undan ca 2 dl moröttter till garnering. 2. Strimla squash och salladslök tunt. 3. Fräs citrongräs, lök och morötter i olja i en gryta. Smula i buljongtärningarna. Häll på vatten och kokosmjölk och koka soppan under lock ca 15 min. Mixa soppan slät med mixerstav. 5. Smaka av soppan med salt. Lägg i de sparade morötterna, squash och salladslök precis före servering och låt dem bli varma. Servera soppan med bröd.
Visningar: 589
Inlagt 2012-12-09 14:55:20