Receptbeskrivning

Rostad morotssoppa med ingefära och ginger ale

Ingredienser för
6 st morötter, stora
1 st gul lök
8 st vitlöksklyfta
6 dl grönsaksbuljong
4 msk färsk ingefära, riven
1 dl crème fraiche
3 dl ginger ale, schweppes
1 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
2 st lila morötter
1 dl frysta bondbönor


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär morötter och lök i bitar. Skala och grovhacka vitlöken. Lägg morötter, lök och vitlök på en plåt. Skala och skär morötterna till garnering i stavar. Lägg dem vid sidan om på plåten.
2. Rosta mitt i ugnen ca 20 min. Koka upp buljongen.
3. Mixa morötter, lök och vitlök med lite av buljongen i en matberedare. Tillsätt resten av buljongen och ingefäran. Låt soppan koka upp och vispa i creme fraiche. Ta kastrullen från värmen och häll i ginger ale. Smaka av med salt och peppar. Låt kallna.
4. Häll soppan i portionsglas och garnera med morotsstavar och bondbönor.


Visningar: 131
Inlagt 2012-12-15 12:09:05