Receptbeskrivning

Myntadoftande pasta m chèvreost & rostad paprika

Ingredienser för
300 g pasta, t ex festonati
1 st gul paprika
1 st röd paprika
200 g chèvreost, smulad
1 dl svarta oliver med kärnor
2 msk olivolja
1 st basilika i kruka, grovhackad
1 st mynta i kruka, grovhackad
2 krm svartpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 250°.
2. Koka pastan enligt anvisningen på paketet.
3. Lägg de hela paprikorna i en ugnssäker form eller på en plåt med bakplåtspapper. Rosta paprikorna i övre delen av ugnen ca 20 min.
Lägg paprikorna varma i en bunke och täck den med plastfolie (då går det sedan lätt att få bort skalet). Låt dem vila ca 5 min.
4. Ta upp paprikorna och lossa skalet försiktigt med en liten kniv.
Skär bort kärnhuset och skär sedan paprikorna i strimlor.
5. Blanda den varma pastan med paprikastrimlor, smulad chèvreost, oliver, olivolja, basilika och mynta. Smaka av med svartpeppar.

Visningar: 531
Inlagt 2012-12-15 11:08:35