Receptbeskrivning

Pasta med myntadoftande ärt- och spenatsås

Ingredienser för
400 g pasta, t ex pipe rigate
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta, stor
1 msk olivolja
200 g spenat, fryst, hackad
2 dl ärter, frysta
1 dl vitt vin, torrt
1 st buljongtärning, höns- eller grönsaks-
1 krm vitpeppar, nymald
1 dl mellangrädde
2 msk myntablad, löst packade färska
2 krm salt
parmesanost, nyriven
myntakvistar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i oljan i en kastrull utan att den får färg. 2. Tillsätt spenat och ärter. Häll på vinet och smula i buljongen. Peppra. Låt koka upp och sjud på svag värme ca 2 min. 3. Tillsätt grädden och myntan i såsen och mixa den slät. Blanda pastan med såsen. Servera genast med parmesan och mynta­kvistar.

Visningar: 341
Inlagt 2012-12-09 15:55:00