Receptbeskrivning
Rödbetsplättar
Ingredienser
för
4 st färska rödbetor, (ca 300 g)
1 st gul lök
6 st potatisar, kokta
2 st ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olivolja
150 g fetaost
8 st svarta oliver
rödlök, skivad
sallad, gärna rucola
1 st gul lök
6 st potatisar, kokta
2 st ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk olivolja
150 g fetaost
8 st svarta oliver
rödlök, skivad
sallad, gärna rucola
Beskrivning
1. Skala och riv råa rödbetor, lök och kokt potatis grovt på råkostjärn eller i matberedare.
2. Blanda ihop det med ägg, salt och peppar till en jämn smet.
3. Forma smeten till små biffar. Stek dem i olja på svag värme ca 2 minuter på varje sida.
4. Lägg upp biffarna på ett fat och smula över fetaosten.
Lägg på oliver, rödlök och sallad.
2. Blanda ihop det med ägg, salt och peppar till en jämn smet.
3. Forma smeten till små biffar. Stek dem i olja på svag värme ca 2 minuter på varje sida.
4. Lägg upp biffarna på ett fat och smula över fetaosten.
Lägg på oliver, rödlök och sallad.
Visningar: 920
Inlagt 2012-12-15 11:08:02

