Receptbeskrivning
Formfranska
Ingredienser
för
50 g jäst
5 dl vatten
1 dl olivolja
2 tsk salt
2 dl durumvetemjöl
10 dl vetemjöl special
5 dl vatten
1 dl olivolja
2 tsk salt
2 dl durumvetemjöl
10 dl vetemjöl special
Beskrivning
2 bröd
1. Värm vatten och olja fingervarmt, 37 grader. Smula ned jästen i en
degbunke och slå den ljumma degvätskan över.
2. Tillsätt sirap, salt och nästan allt mjöl. Arbeta samman tills degen är
mjuk och smidig.
3. Låt jäsa under bakhandduk i ca 50 minuter. Smörj och bröa under
tiden två avlånga brödformar.
4. Dela degen i två lika stora bitar och knåda dem lätt. Rulla sedan ut
dem till två limpor och lägg dem i formarna.
5. Jäs dem nu i ca 30 minuter.
6. Pensla de färdigjästa limporna med vatten och strö sesamfrön över.
7. Grädda i 220 grader i ca 30 minuter.
Recept: Linnéa Seidel
Foto: Katja Kristoferson
1. Värm vatten och olja fingervarmt, 37 grader. Smula ned jästen i en
degbunke och slå den ljumma degvätskan över.
2. Tillsätt sirap, salt och nästan allt mjöl. Arbeta samman tills degen är
mjuk och smidig.
3. Låt jäsa under bakhandduk i ca 50 minuter. Smörj och bröa under
tiden två avlånga brödformar.
4. Dela degen i två lika stora bitar och knåda dem lätt. Rulla sedan ut
dem till två limpor och lägg dem i formarna.
5. Jäs dem nu i ca 30 minuter.
6. Pensla de färdigjästa limporna med vatten och strö sesamfrön över.
7. Grädda i 220 grader i ca 30 minuter.
Recept: Linnéa Seidel
Foto: Katja Kristoferson
Visningar: 391
Inlagt 2012-12-08 20:25:44

