Receptbeskrivning
Saffranslängd med vit choklad
Ingredienser
för
200 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
2 kuvert saffran (Ã .5 g)
0.5 tsk salt
2 dl socker
13 dl vetemjöl
200 g vit choklad
0.5 dl socker
1 ägg eller pärlsocker till garnering
5 dl mjölk
50 g jäst
2 kuvert saffran (Ã .5 g)
0.5 tsk salt
2 dl socker
13 dl vetemjöl
fyllning
75 g smör eller margarin 200 g vit choklad
0.5 dl socker
1 ägg eller pärlsocker till garnering
Beskrivning
Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken.
Värm blandningen till fingervarmt, ca 37°C.
Smula ner jästen i en degbunke.
Häll över mjölk- och smörblandningen.
Blanda ner saffran med salt och socker.
Rör ner mjölet lite i taget tills du har en smidig deg.
Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 175°C.
Kavla ut degen till 4 längder på mjölad arbetsbänk
Bre ut matfettet ovanpå och strö över den vita chokladen (hackad) och sockret.
Vik samman degen två gånger till en längd.
Lägg längderna på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter
Värm blandningen till fingervarmt, ca 37°C.
Smula ner jästen i en degbunke.
Häll över mjölk- och smörblandningen.
Blanda ner saffran med salt och socker.
Rör ner mjölet lite i taget tills du har en smidig deg.
Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 175°C.
Kavla ut degen till 4 längder på mjölad arbetsbänk
Bre ut matfettet ovanpå och strö över den vita chokladen (hackad) och sockret.
Vik samman degen två gånger till en längd.
Lägg längderna på bakpappersklädda plåtar och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
Pensla längderna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter
Visningar: 767
Inlagt 2012-12-09 08:40:54

