Receptbeskrivning

Svamppaj med smak av sherry

Ingredienser för
6 dl vetemjöl
250 g smör
0.5 dl vatten, kallt
2 st purjolökar
500 g kantareller, färska
600 g skogschampinjoner, färska
2 msk smör
2.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar, nymald
0.5 dl torr sherry
4 st ägg, stora
4 dl mjölk
4 dl brännvinsost, riven


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Pajdeg: Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen.2. Tryck ut den i en långpanna 40x35 cm. Nagga med en gaffel. Låt pajskalet vila i kylen ca 1 timme. Sätt ugnen på 200°. Förgrädda pajdegen mitt i ugnen ca 15 min.3. Fyllning: Ansa, skölj och finstrimla purjolöken. Skär den stora svampen i mindre bitar. Stek svampen i smör i en stekpanna 3-4 minuter.4. Rör ner purjolöken och fortsätt steka tills den är mjuk. Krydda med 2 tsk salt och peppar. Blanda ner sherry. Lägg svampröran i pajskalet.5. Vispa ihop ägg, mjölk, ost och 1/2 tsk salt. Häll det över svampen och purjolöken. Grädda pajen mitt i ugnen ca 20 min.

Visningar: 360
Inlagt 2012-12-09 15:52:15