Receptbeskrivning

Sesampaj med getost och grönsaker

Ingredienser för
2 msk sesamfrö
150 g getost
2 st ägg
2 dl lätt crème fraiche
2 krm salt
2 krm svartpeppar, grovmald
1 st squash
1 msk olivolja
1 st röd paprika
250 g körsbärstomat, ask
1 tsk flingsalt
100 g sockerärt


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Gör pajdegen enligt grundreceptet (se separat recept i vår receptdatabas, sök på "pajdeg - grundrecept"). Tryck fast sesamfrön runt kanten på pajen innan pajdegen förgräddas som ovan. 2. Mixa getosten med ägg och lätt creme fraiche med mixerstav eller i en liten matberedare. Krydda med salt och peppar. 3. Skär squashen i skivor. Stek skivorna i oljan i en stekpanna tills de fått fin färg. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Häll getostfyllningen i det förgräddade pajskalet. Lägg i grönsakerna och strö över saltet. 4. Grädda pajen mitt i ugnen ca 25 min. Snoppa sockerärterna och skär dem i tunna strimlor. Strö sockerärtsstrimlorna över den färdiga pajen. Pajen är god både varm och kall.

Visningar: 628
Inlagt 2012-12-15 11:07:45