Receptbeskrivning

Ugnsbakad lax med dill- & citronsmör

Ingredienser för
4 laxfilé
1 citronjuice
1 sockerärter
0.5 fänkål
olivolja
salt
flingsalt
peppar
50 smör
2 dill
0.5 dl citronjuice
1 citron


  20 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 150°C.
Dill- och citronsmör: Blanda smöret med dill, citronskal och citronjuice. Forma till en rulle i smörgåspapper eller plastfolie och ställ i kylen fram till servering.
Lägg laxbitarna i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen 10-15 minuter.
Strimla sockerärter och fänkål. Blanda med salt, citronjuice och citronolja.
Servera laxen med skivor av dill- och citronsmöret, grönsakerna och risotton.

För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Visningar: 811
Inlagt 2012-01-04 06:33:52