Receptbeskrivning

Kantarellrulle på västerbottensost

Ingredienser för
50 g smör
1 dl vetemjöl
5 dl mjölk
3 st äggulor
0.5 tsk bakpulver
3 st äggvitor
2 st gula lökar
300 g kantareller
smör
1.5 dl hackad persilja
2 dl riven västerbottensost
salt
nymald peppar
1.5 dl riven västerbottensost


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225 grader. Smält smöret. Vispa i mjölet och späd med mjölken. Koka på svag värme under omrörning, cirka 5 minuter. Ta kastrullen från värmen.
2. Rör i gulorna, en i taget och blanda i bakpulvret. Vispa vitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner det i smeten.
3. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen cirka 20 minuter.
4. Gör fyllningen under tiden. Hacka lök och svamp. Fräs löken i smör utan att den tar färg. Tillsätt svampen låt den steka med tills all vätska kokat in. Blanda i persilja och ost och smaka av med salt och peppar.
5. Fördela fyllningen på bottnen. Rulla ihop som en rulltårta, med skarven nedåt. Hit går bra att förbereda.
6. Höj ugnsvärmen till 250 grader. Strö över riven ost och gratinera i övre delen av ugnen tills rullen har fin färg, cirka 10 minuter. Servera varm eller ljummen.

Visningar: 620
Inlagt 2012-12-15 11:06:29