Receptbeskrivning

Fullkornspizza med potatis och rosmarin

Ingredienser för
0.5 tsk jäst
1 dl vatten, 37°
0.5 msk olivolja
0.25 tsk salt
2 dl vetemjöl
0.5 dl grahamsmjöl
225 g potatis, helst liten
0.5 msk olivolja
3 msk rosmarinblad
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
0.5 mozzarella light, (ca 65 g)
100 g vitkål, klyfta
0.5 tsk salt
2 msk dill, finhackad
1 tsk vinäger
1 tsk olivolja


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Smula jästen i en skål. Blanda vatten, olivoljan och saltet. Hälldegspadet över jästen och rör om. Tillsätt vetemjölet (spara ca 1/4 till utbakningen) och grahamsmjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Jäs degen övertäckt 30 min.2. Ta upp den på mjölat bakbord, dela den i delar (2 delar avser 2 pers). Låt dem jäsa övertäckta ca 15 min. Kavla ut varje del till en rund pizzabotten, ca 20 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.3. Sätt ugnen på 225°. Borsta potatisen väl eller skala den om det behövs. Skiva. Värm oljan i en stekpanna, lägg i potatisen och låt den mjukna i oljan utan att ta färg, 2–3 min. Rör om då och då. Ta pannan från värmen och blanda i rosmarinbladen. Salta och peppra.4. Skiva osten tunt. Lägg potatisen och osten på pizzabottnarna, spara en kant runt om. Grädda mitt i ugnen, ca 10 min.5. Blanda hyvlad vitkål med salt 1–2 min. Blanda kålen med dillen, vinägern och oljan.

Visningar: 374
Inlagt 2012-12-09 15:50:20