Receptbeskrivning

Pirog med kålfyllning

Ingredienser för
250 g rektangulär färdigkavlad smördeg, kyld
300 g vitkål, skuren i små tärningar
3 msk smör
1 tsk salt
3 st ägg, hårdkokta
1 st äggula
1 tsk vatten
1 msk ströbröd


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Fräs kålen mjuk i smöret på svag värme utan att den tar färg, ca 25 min. Smaka av med salt. Låt kallna.
2. Finhacka äggen. Blanda kål och ägg.
3. Sätt ugnen på 225°. Rulla ut degen på papperet på en plåt. Bred ut fyllningen på hälften av degen och vik över den andra halvan. Pensla kanterna med vatten och tryck ihop dem väl till ett tätt paket.
4. Pensla degen med äggulan blandat med vattnet, nagga pirogen, strö över ströbrödet och grädda mitt i ugnen 12-15 min.

Visningar: 696
Inlagt 2012-12-15 11:07:18