Receptbeskrivning

Rödbetscarpaccio med getostcrème

Ingredienser för
4 st rödbetor, (300 g)
25 g valnötter
1 tsk olivolja
1 st vitlöksklyfta, skivad
100 g chèvre, (getost)
3 msk kesella kvarg
0.5 krm svartpeppar
0.5 g saffran, 1/3 paket
1 krm salt
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
0.5 solrosskott, (à 50 g)
1 valnötter, (à 50 g)


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skölj rödbetorna och skär av blasten 10 cm från roten. Koka rödbetorna mjuka i vatten. Spola dem i kallt vatten och gnid av skalet. Låt kallna.2. Saffransdressing: Blanda saffran, salt och vinäger i en skål och rör tills saffranet löst sig. Tillsätt olja.3. Getostcrème: Rosta valnötterna i olja tills de är gyllene, blanda ner vitlök mot slutet. Låt svalna och hacka grovt. Kantskär getosten och mosa den i en matberedare eller med en gaffel. Rör ner nötblandningen och kvargen. Smaka av med svartpeppar och ställ kallt. Hit kan förberedas.4. Skiva rödbetorna tunt och fördela dem på tallrikarna.Lägg på solrosskott. Ringla över saffransdressingen. Forma getostcrèmen till ett ägg och lägg överst. Mal lite svartpeppar över tallriken och servera. Garnera med valnötter.

Visningar: 245
Inlagt 2012-12-09 14:51:00