Receptbeskrivning

Rödbetscarpaccio med västerbottenrostade jordärtskockschips och fetaostcrème

Ingredienser för
6 st rödbetor, stora
200 g jordärtskockor
1 tsk citron, pressad
50 g västerbottensost, riven
5 dl rapsolja, eller solrosolja
50 g fetaost
1 dl gräddfil
1 krm havssalt
0.5 krm svartpeppar, nymald
2 msk olivolja
2 tsk balsamvinäger
1 krm salt
0.5 krm svartpeppar, nymald
strimlad bladpersilja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Koka rödbetorna 35-45 min, tills de är mjuka. Skala dem under rinnande kallt vatten. 2. Skala jordärtskockorna. Skiva dem tunt med en vass kniv och lägg dem i kallt vatten med citronsaft.3. Fetaostcrème:  Mixa fetaosten och blanda med gräddfil. Smaka av med salt och peppar. Blanda ingredienserna till vinägretten.4.  Fritering: Sätt ugnen på 200°. Hetta upp oljan till 180° i en kastrull. Torka av jordärtskocksskivorna ordentligt och fritera dem i oljan 1-2 min, tills de fått fin färg. Ta upp med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.5. Lägg chipsen i sex högar på plåt med bakplåtspapper och strö över den rivna osten.  Sätt in plåten med chipsen mitt i ugnen och låt osten smälta över chipsen  3-4 min. Ta ut plåten och låt chipsen svalna.6. Skär rödbetorna i tunna skivor. Lägg ut dem på tallrikar och toppa med chipsen. Ringla över vinägrett och strö på persilja. Servera med fetaostcrème.

Visningar: 355
Inlagt 2012-12-09 14:51:19