Receptbeskrivning
Saffransgul pasta med tomatragu
Ingredienser
för
1 st rödlök
1 st selleristjälk
3 msk olivolja
några färska salviablad, eller 0,5 tsk tork
1 burk hela tomater med spad, (ca 400 g)
1 dl torrt vitt vin
0.5 st röd spansk pepparfrukt, strimlad eller 1/2 t
0.5 saffran, (0,25 g)
0.5 tsk salt
parmesanost, färskriven, eventuellt
1 bandpasta med extra ägg, (250 g)
0.5 saffran, (0,25 g)
parmesanost, färsk riven
1 st selleristjälk
3 msk olivolja
några färska salviablad, eller 0,5 tsk tork
1 burk hela tomater med spad, (ca 400 g)
1 dl torrt vitt vin
0.5 st röd spansk pepparfrukt, strimlad eller 1/2 t
0.5 saffran, (0,25 g)
0.5 tsk salt
parmesanost, färskriven, eventuellt
1 bandpasta med extra ägg, (250 g)
0.5 saffran, (0,25 g)
parmesanost, färsk riven
Beskrivning
1. Tomatragu: Skala och hacka rödlöken grovt. Strimla selleristjälken. Fräs lökhacket, selleri och salviabladen i olivolja. Tillsätt tomaterna med sitt spad och mosa sönder dem lite med en gaffel. Tillsätt vitt vin, pepparfrukt eller sambal oelek och saffran. Smaka av med salt. Låt småkoka utan lock i 15–20 min.
2. Koka upp pastavatten och tillsätt saffran. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Glöm inte saltet. Servera pastan med tomatsåsen och ev färskriven parmesanost.
2. Koka upp pastavatten och tillsätt saffran. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Glöm inte saltet. Servera pastan med tomatsåsen och ev färskriven parmesanost.
Visningar: 622
Inlagt 2012-12-15 11:06:52

