Receptbeskrivning

Saffransgul pasta med tomatragu

Ingredienser för
1 st rödlök
1 st selleristjälk
3 msk olivolja
några färska salviablad, eller 0,5 tsk tork
1 burk hela tomater med spad, (ca 400 g)
1 dl torrt vitt vin
0.5 st röd spansk pepparfrukt, strimlad eller 1/2 t
0.5 saffran, (0,25 g)
0.5 tsk salt
parmesanost, färskriven, eventuellt
1 bandpasta med extra ägg, (250 g)
0.5 saffran, (0,25 g)
parmesanost, färsk riven


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Tomatragu: Skala och hacka rödlöken grovt. Strimla selleristjälken. Fräs lökhacket, selleri och salviabladen i olivolja. Tillsätt tomaterna med sitt spad och mosa sönder dem lite med en gaffel. Tillsätt vitt vin, pepparfrukt eller sambal oelek och saffran. Smaka av med salt. Låt småkoka utan lock i 15–20 min.
2. Koka upp pastavatten och tillsätt saffran. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Glöm inte saltet. Servera pastan med tomatsåsen och ev färskriven parmesanost.

Visningar: 328
Inlagt 2012-12-15 12:06:52