Receptbeskrivning
Kikärts- och svampgryta
Ingredienser
för
1 st gul lök, (100 g)
150 g champinjoner
2 st tomater
1 st röd paprika
0.5 msk rapsolja
1 burk kikärter, (400 g)
1 dl vatten
1 st ört- eller grönsaksbuljongtärning
1 msk tomatpuré
1 krm paprikapulver
4 st aprikoser, torkade, strimlade
1 krm salt
1 krm svartpeppar
basilika, några kvistar
1 dl råris per person
150 g champinjoner
2 st tomater
1 st röd paprika
0.5 msk rapsolja
1 burk kikärter, (400 g)
1 dl vatten
1 st ört- eller grönsaksbuljongtärning
1 msk tomatpuré
1 krm paprikapulver
4 st aprikoser, torkade, strimlade
1 krm salt
1 krm svartpeppar
basilika, några kvistar
1 dl råris per person
Beskrivning
1. Skala och hacka löken. Skölj och ansa svamp och grönsaker. Klyfta svamp och tomater, strimla paprikan.
2. Fräs lök och svamp i oljan några minuter i en gryta. Tillsätt paprika och tomater och låt fräsa några minuter till. Skölj kikärterna, låt dem rinna av i durkslag och vänd ner dem i grytan.
3. Tillsätt vatten, buljongtärning, tomatpuré, paprikapulver, aprikoser, salt och svartpeppar. Låt grytan koka ca 5 min.
4. Garnera med basilika och servera grytan med råris.
2. Fräs lök och svamp i oljan några minuter i en gryta. Tillsätt paprika och tomater och låt fräsa några minuter till. Skölj kikärterna, låt dem rinna av i durkslag och vänd ner dem i grytan.
3. Tillsätt vatten, buljongtärning, tomatpuré, paprikapulver, aprikoser, salt och svartpeppar. Låt grytan koka ca 5 min.
4. Garnera med basilika och servera grytan med råris.
Visningar: 543
Inlagt 2013-02-15 12:38:37

