Receptbeskrivning

Lättbakad focaccia

Ingredienser för
50 g jäst
1 l vatten
0.5 dl olivolja
2 tsk salt
3 dl grahamsmjöl
16 dl ca, vetemjöl
2 msk olivolja
1 tsk ca, flingsalt
1 tsk rosmarin


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Smula ner jästen i degbunken och tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta ihop till en lös deg, helst i maskin.
2. Låt degen jäsa i bunken i ca 1 timme.
3. Rör ihop degen och häll ut den på bakplåtspappersklädd långpanna eller plåt.
4. Låt jäsa i ytterligare 20 minuter. Sätt under tiden ugnen på 200°.
5. Pensla med olja och strö över salt och rosmarin. Grädda i ca 25 minuter.

Visningar: 241
Inlagt 2012-12-09 16:53:12