Receptbeskrivning

Getost och rödbetspaj

Ingredienser för
Pajdeg
150 g smör
3 dl vetemjöl
2 msk vatten
Fyllning
1 st gul lök
400 g kokta rödbetor
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk rosmarin
75 g getost (chèvre)
3 st ägg
2 dl creme fraiche
0.5 tsk honung, flytande
dl pumpakärnor


  120 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
Hacka ihop smör och mjöl. Tillsätt vatten, arbeta ihop till en deg. Tryck ut den i en pajform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt vila i kyl ca 30 min. Sätt ugnen på 225°.

Skala och hacka löken. Skala och klyfta de kokta rödbetorna. Fräs löken i smör och blanda med rödbetor, salt, peppar och rosmarin. Mosa osten och blanda med ägg, crème fraiche, honung och rödbetsröran. Förgrädda pajskalet 10 min. Häll i fyllningen. Strö över pumpakärnor och grädda i mitten av ugnen ca 25 min. Låt pajen svalna.

Visningar: 132
Inlagt 2012-12-09 18:26:24