Receptbeskrivning

Lax med astrids basilikasås och primörer

Ingredienser för
4 st laxfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
basilikasås
1 kruka basilika färsk
1 tsk chili finhackad färsk
1 st vitlöksklyfta pressad
1 msk majonnäs
2 dl crème fraiche
salt
tillbehör
grön sparris
färskpotatis
rädisor


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Börja med såsen. Mixa basilikabladen med de övriga ingredienserna till en slät sås.
2. Smaka av med lite salt.
3. Låt gärna mogna i kylen några timmar.
4. Sätt ugnen på 175 grader.
5. Grilla eller ugnsbaka laxfiléerna i 10-12 minuter.
6. Koka potatisen.
7. Låt rädisorna koka med de sista 5-7 minuterna.
8. Smörstek sparrisen
9. Dela laxfiléerna på mitten och servera med såsen och övriga tillbehör.

Visningar: 537
Inlagt 2012-12-10 14:34:53