Receptbeskrivning

Crêpes med kräftor och svamp

Ingredienser för
5 dl mjölk
1 vetemjöl
0.5 tsk salt
3 ägg
smör eller margarin
250 svamp
1 lök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
3 mjölk
2 prästost
salt och peppar
170 g kräftor
sallad sallad


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 225°C.
Vispa hälften av mjölken med mjölet till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken, salt och ägg. Stek crêpes (små tunna pannkakor) i matfettet.
Ansa och skär svampen i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs svampen i matfettet, strö över mjölet och rör om. Späd med mjölken under omrörning och låt koka ca 5 minuter. Rör ner hälften av osten och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar.
Låt kräftstjärtarna rinna av och skär dem ev. i bitar. Blanda ner dem i svampen.
Fördela fyllningen på crêpen och rulla ihop dem. Lägg dem i en ugnssäker form och strö på resten av osten.
Sätt formen mitt i ugnen 10-15 minuter eller till osten fått fin färg.
Servera crêpen med sallad.

Visningar: 598
Inlagt 2012-01-04 16:08:28