Receptbeskrivning

Blomkålssoppa

Ingredienser för
1 st blomålshuvud ca 700g
1 st gul lök (liten)
1 st vitlöksklyfta
1 msk olja eller smör
1 l grönskaksbuljong
2 dl grädde
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk hackad persilja
1 msk citronsaft, pressad
3 droppar tryffelolja
1 dl pumpafrön


  25 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala och hacka lök samt vitlök.
Lägg i en stor kastrull med olivolja eller smör.
Skölj, rensa och skär blomkål i buketter och lägg i grytan.
Fräs lök och blomkål någon minut under omrörning.
Tillsätt mjölk, buljong, vatten och buljongtärning eller bara vatten och koka i 12 minuter tills blomkålen är mjuk.
Tillsätt ev. grädde och koka upp.
Mixa soppan med stavmixer, mosa den för hand eller kör i matberedare. Du kan mixa den helt slät eller lämna lite grövre bitar blomkål vilket jag tycker är gott.
Smaka av soppan med salt, vitpeppar, citron eller vinäger samt ev. tryffelolja.
Rosta pumpafrön i en panna och låt gästerna strö över soppan.
Hacka bladpersilja och strö över samt servera blomkålssoppan.

Visningar: 523
Inlagt 2012-12-11 08:58:58