Receptbeskrivning

Palsternackssoppa med curryfräst äpple och kikärter

Ingredienser för
1 st gul lök, hackad
1 msk rapsolja
500 g palsternacka, tärnad
1.5 dl torrt vitt vin
6 dl vatten
2 st grönsaksbuljongtärning
2.5 dl matlagningsgrädde
1 krm vitpeppar
1 burk kikärter, (410 g)
1 st äpple, stort, tärnat
1 msk matolja
2 tsk currypulver
1 krm salt
persilja


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Fräs löken i olja i en kastrull. Tillsätt palsternacka, vin, vatten och buljongtärningar. Koka under lock tills palsternackan är mjuk, 10–12 min.2. Curryfräs: Skölj kikärterna i kallt vatten, låt rinna av ordentligt. Fräs hastigt kikärterna och äpplet med curry och salt i oljan i en stekpanna på hög värme.3. Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen. Tillsätt grädde och smaka av med peppar. Servera soppan med curryfräset. Garnera ev med persiljekvist.

Visningar: 544
Inlagt 2012-12-11 09:00:33