Receptbeskrivning
Morotspannkaka med bacon och äppellingon
Ingredienser
för
ingredienser
4 ägg 4 dl vetemjöl
8 dl mjölk
1 paket bacontärningar (à 140 g)
2 potatisar
2 morötter
0.5 purjolök
2 tsk salt
2 krm peppar
urkärnat tärnat äpple
rårörda lingon
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.
Vispa ihop ägg, vetemjöl och hälften av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken.
Lägg bacontärningar i en smord långpanna. Ställ in i ugnen ca 5 minuter.
Skala och riv potatisar och morötter grovt. Ansa och skär purjolök i tunna skivor. Blanda ner grönsakerna i smeten. Krydda med salt och peppar.
Sänk värmen till 200°C.
Häll smeten i långpannan, rör runt så att bacon och grönsaker fördelas jämnt. Ställ in i ugnen 25–30 minuter. Servera pannkakan med urkärnat, tärnat äpple blandat med rårörda lingon.
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Vispa ihop ägg, vetemjöl och hälften av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken.
Lägg bacontärningar i en smord långpanna. Ställ in i ugnen ca 5 minuter.
Skala och riv potatisar och morötter grovt. Ansa och skär purjolök i tunna skivor. Blanda ner grönsakerna i smeten. Krydda med salt och peppar.
Sänk värmen till 200°C.
Häll smeten i långpannan, rör runt så att bacon och grönsaker fördelas jämnt. Ställ in i ugnen 25–30 minuter. Servera pannkakan med urkärnat, tärnat äpple blandat med rårörda lingon.
För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Visningar: 532
Inlagt 2012-12-11 09:44:13