Receptbeskrivning

Morotspannkaka med bacon och äppellingon

Ingredienser för
ingredienser
4 ägg
4 dl vetemjöl
8 dl mjölk
1 paket bacontärningar (à 140 g)
2 potatisar
2 morötter
0.5 purjolök
2 tsk salt
2 krm peppar
urkärnat tärnat äpple
rårörda lingon


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.
Vispa ihop ägg, vetemjöl och hälften av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken.
Lägg bacontärningar i en smord långpanna. Ställ in i ugnen ca 5 minuter.
Skala och riv potatisar och morötter grovt. Ansa och skär purjolök i tunna skivor. Blanda ner grönsakerna i smeten. Krydda med salt och peppar.
Sänk värmen till 200°C.
Häll smeten i långpannan, rör runt så att bacon och grönsaker fördelas jämnt. Ställ in i ugnen 25–30 minuter. Servera pannkakan med urkärnat, tärnat äpple blandat med rårörda lingon.

För alla
Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Visningar: 532
Inlagt 2012-12-11 09:44:13