Receptbeskrivning

Rotmos med köttkorv

Ingredienser för
500 g kålrot
2 st morötter
500 g potatis
5 dl vatten
3 msk konc kalvfond
5 st kryddpepparkorn
2 st kokta köttkorvar (à 300 g)
2 msk smör eller margarin
salt och peppar


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Skala och skär kålrot, morot och potatis i tunna skivor, gärna i matberedare med skivtillsats.

Koka upp vatten, fond och pepparkorn. Lägg i rotfrukterna och låt koka ca 20 minuter, tills alltsammans är mjukt. Sila av rotfrukterna. Spara 1/2-1 dl (för 4 port) av kokspadet till moset.

Värm köttkorven i resten av kokspadet enligt anvisning på förpackningen.

Mosa rotfrukterna. Späd med lite av kokspadet till lagom konsistens och tillsätt matfettet. Rör om och smaka av med lite salt om det behövs. Servera rotmoset med köttkorven och senap.

Visningar: 803
Inlagt 2012-12-11 12:15:00