Receptbeskrivning

Kyckling som tror att den är kalkon

Ingredienser för
3 st kycklingar à 1,5 kg eller 4-6 kg kalkon
4 st vitlökar
några små gula lökar
1 kruka färsk salvia
1 kruka färsk timjan
torkad salviakrydda
8 st små clementiner (eller 4 lite större)
olivolja
flingsalt med rosmarin
nymalen svartpeppar


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 180 grader .

2. Skölj din fågel och torka den med hushållspapper.

3. Lägg fågeln i en ugnsfastform och stoppa in hälften av kryddorna, hälften av frukten, salt och peppar i den.

4. Tag resten av kryddorna och klappa in dem utanpå fågeln.

5. Skär små snitt i skinnet så att kryddorna kommer in i köttet.

6. Stoppa in fågeln i ugnen. Det tar ungefär 1 och en halv timma att steka kycklingen. Och om du har en kalkon, tar det närmare 4 timmar. Om du har en digitaltermometer så skall innertemperaturen vara ungefär 70 grader på kalkonen.

Visningar: 596
Inlagt 2012-01-05 08:01:15