Receptbeskrivning
Ratatouille
Ingredienser
för
1 st röd paprika
1 st grön paprika
1 st gul paprika
2 st gul lök(ar)
1 st aubergine
1 st zucchini
3 st vitlöksklyfta(or)
3 msk olja
2 krossade tomater
0.5 msk socker
salt
svartpeppar nymalen
1 st grön paprika
1 st gul paprika
2 st gul lök(ar)
1 st aubergine
1 st zucchini
3 st vitlöksklyfta(or)
3 msk olja
2 krossade tomater
0.5 msk socker
salt
svartpeppar nymalen
Beskrivning
4 - 6 portioner
1. Skölj grönsakerna och skär i stora bitar. Hacka vitlöken.
2. Hetta upp olja i en gryta och fräs grönsakerna utan att dem får färg.
3. Slå på de krossade tomaterna och låt småputtra under lock minst 30 minuter.
4. Smaka av med salt, socker (för att framhäva tomatsmaken) och nymald svartpeppar.
Recept: Charlotta Malhotra
Foto: Ann Lindberg
Vin: Château de Ségure, 85 kr, 2005 Fitou, Frankrike, 3134
Vintips: Jens Dolk
1. Skölj grönsakerna och skär i stora bitar. Hacka vitlöken.
2. Hetta upp olja i en gryta och fräs grönsakerna utan att dem får färg.
3. Slå på de krossade tomaterna och låt småputtra under lock minst 30 minuter.
4. Smaka av med salt, socker (för att framhäva tomatsmaken) och nymald svartpeppar.
Recept: Charlotta Malhotra
Foto: Ann Lindberg
Vin: Château de Ségure, 85 kr, 2005 Fitou, Frankrike, 3134
Vintips: Jens Dolk
Visningar: 502
Inlagt 2012-12-12 22:52:57

