Receptbeskrivning
Sockersaltad lax med dillstuvad potatis
Karolina Falk via Ica.se
Ingredienser
för
4 lax
900 g potatis
1 tsk socker
1 tsk salt
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 msk dill
salt och peppar
50 g sugarsnaps
1 citron
900 g potatis
1 tsk socker
1 tsk salt
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 msk dill
salt och peppar
50 g sugarsnaps
1 citron
Beskrivning
Tina laxen.
Sätt ugnen på 150˚C.
Skala och skär potatisen i tärningar.
Koka dem i saltat vatten tills den är mjuk.
Blanda socker och salt.
Vänd laxen i blandningen och lägg den i en ugnssäker form.
Sätt in laxen mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills innertemperaturen är 56˚C.
Smält matfettet i en stor kastrull.
Vispa i mjölet och rör i mjölken lite i taget. Låt sjuda under omrörning i någon minut. Rör i dillen och smaka av med salt och peppar.
Häll av potatisen och vänd ner den i såsen.
Koka sockerärterna i lättsaltat vatten några minuter.
Skär citronen i klyftor.
Servera laxen med sockerärterna, citronklyftorna och den stuvade potatisen.
Sätt ugnen på 150˚C.
Skala och skär potatisen i tärningar.
Koka dem i saltat vatten tills den är mjuk.
Blanda socker och salt.
Vänd laxen i blandningen och lägg den i en ugnssäker form.
Sätt in laxen mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills innertemperaturen är 56˚C.
Smält matfettet i en stor kastrull.
Vispa i mjölet och rör i mjölken lite i taget. Låt sjuda under omrörning i någon minut. Rör i dillen och smaka av med salt och peppar.
Häll av potatisen och vänd ner den i såsen.
Koka sockerärterna i lättsaltat vatten några minuter.
Skär citronen i klyftor.
Servera laxen med sockerärterna, citronklyftorna och den stuvade potatisen.
Visningar: 586
Inlagt 2012-12-12 23:04:45

