Receptbeskrivning
Gluten- och laktosfria linfröbullar
Ingredienser
för
1 dl hela linfrön
2 dl kokhett vatten
50 g jäst
4 dl nyponsoppa
0.5 dl flytande mjölkfritt margarin eller olja
1 tsk salt
1 tsk brödkryddor
8 dl naturligt gluten- och mjölkfri mjölmix, ca
2 dl kokhett vatten
50 g jäst
4 dl nyponsoppa
0.5 dl flytande mjölkfritt margarin eller olja
1 tsk salt
1 tsk brödkryddor
8 dl naturligt gluten- och mjölkfri mjölmix, ca
Beskrivning
1. Mät upp linfrö i en bunke och slå över det kokheta vattnet.
2. LÃ¥t svalna.
3. Smula jästen i en annan bunke och häll över nyponsoppa.
4. Rör om tills jästen löser sig.
5. Tillsätt matfett, salt, brödkryddor, linfrö och det mesta av mjölmixen.
6. Arbeta degen med elvisp eller i köksmaskin.
7. Jäs under bakduk i ca 35 minuter.
8. Sätt ugnen på 250 grader.
9. Dela degen i 20 bitar och forma till bullar.
10. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
11. Låt jäsa i ca 30 minuter.
12. Grädda bullarna mitt i ugnen i 12–15 minuter.
2. LÃ¥t svalna.
3. Smula jästen i en annan bunke och häll över nyponsoppa.
4. Rör om tills jästen löser sig.
5. Tillsätt matfett, salt, brödkryddor, linfrö och det mesta av mjölmixen.
6. Arbeta degen med elvisp eller i köksmaskin.
7. Jäs under bakduk i ca 35 minuter.
8. Sätt ugnen på 250 grader.
9. Dela degen i 20 bitar och forma till bullar.
10. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
11. Låt jäsa i ca 30 minuter.
12. Grädda bullarna mitt i ugnen i 12–15 minuter.
Visningar: 410
Inlagt 2012-12-13 06:50:32

