Receptbeskrivning
Claras glutenfria frukostbröd
Ingredienser
för
4 dl vatten
2 dl pofiber
50 g margarin mjölkfritt
50 g jäst
4 dl mjölk
0.5 msk salt
1 msk ättikssprit
0.5 dl sirap
800 g glutenfri mix grov
2 dl pofiber
50 g margarin mjölkfritt
50 g jäst
4 dl mjölk
0.5 msk salt
1 msk ättikssprit
0.5 dl sirap
800 g glutenfri mix grov
Beskrivning
1. Värm mjölk och margarin till 37 grader. Smält i jästen. Rör ut med övriga ingredienser.
2. Vispa med degkrokar några minuter eller för hand.
3. Låt degen jäsa 30 min med duk. Smörj och mjöla 2 st brödformar.
4. Häll i degen, låt jäsa 20 minuter.
Sätt på ugnen 225 grader. Grädda på nedersta falsen i 35 minuter.
2. Vispa med degkrokar några minuter eller för hand.
3. Låt degen jäsa 30 min med duk. Smörj och mjöla 2 st brödformar.
4. Häll i degen, låt jäsa 20 minuter.
Sätt på ugnen 225 grader. Grädda på nedersta falsen i 35 minuter.
Visningar: 275
Inlagt 2012-12-13 06:53:18

