Receptbeskrivning

Fruktfylld kalkon

Ingredienser för
1 minikalkon, ca 3 kg
salt och malen vitpeppar
paprikapulver
fyllning:
4 äpplen i bitar
1 kärnfria katrinplommon
till stekning:
1 rotselleri
1 morot
1 liten gul lök
2 dl hönsbuljong
2 dl grädde
smör att pensla med


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Värm ugnen till 175°. Krydda fågeln runtom och inuti. Fyll den med frukten i bitar.
2. Tärna rotselleri, morot och lök. Lägg kalkonen i en långpanna. Pensla den med smält matfett och lägg rotsakerna runtom.
3. Slå i buljong och stek 1 1/2 - 2 timmar, tills köttsaften är genomskinlig. Vänd fågeln varje halvtimme och pensla. Sila skyn, späd med grädde och koka ihop såsen.

Visningar: 612
Inlagt 2012-12-14 19:58:33