Receptbeskrivning
Broccoli- och blomkålspasta
Ingredienser
för
300 g pasta gärna penne
25 g pinjenötter
300 g broccoli
300 g blomkål
1 msk olivolja
1.5 tsk salt
1 st lök
1 st vitlök
0.5 st saffran
2 krm chiliflakes
0.5 dl parmesanost
25 g pinjenötter
300 g broccoli
300 g blomkål
1 msk olivolja
1.5 tsk salt
1 st lök
1 st vitlök
0.5 st saffran
2 krm chiliflakes
0.5 dl parmesanost
Beskrivning
1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara ca 2 dl av pastavattnet.
2. Rosta pinjenötterna i torr, het stekpanna. Skär blomkål och broccoli i större buketter och sedan i skivor.
3. Stek blomkål och broccoli i 1 msk olja och salt. Stek i två omgångar på medelvärme tills grönsakerna blir genomstekta och lätt brynta. Ta upp och låt överflödig olja rinna av på hushållspapper.
4. Skala, halvera och skiva lök och vitlök. Fräs löken glansig i 1 msk olja. Tillsätt saffran och chiliflakes. Låt fräsa 2-3 min. Häll på 1 dl av pastakokvattnet.
5. Blanda pastan med broccoli, blomkål, lök, 1/2 dl parmesanost och pinjenötter. Späd med ca 1 dl pastakokvatten. Värm under försiktig omrörning. Servera med parmesanost.Ca 480 kcal per portion
15 g fett 19 g protein
62 g kolhydrater
2. Rosta pinjenötterna i torr, het stekpanna. Skär blomkål och broccoli i större buketter och sedan i skivor.
3. Stek blomkål och broccoli i 1 msk olja och salt. Stek i två omgångar på medelvärme tills grönsakerna blir genomstekta och lätt brynta. Ta upp och låt överflödig olja rinna av på hushållspapper.
4. Skala, halvera och skiva lök och vitlök. Fräs löken glansig i 1 msk olja. Tillsätt saffran och chiliflakes. Låt fräsa 2-3 min. Häll på 1 dl av pastakokvattnet.
5. Blanda pastan med broccoli, blomkål, lök, 1/2 dl parmesanost och pinjenötter. Späd med ca 1 dl pastakokvatten. Värm under försiktig omrörning. Servera med parmesanost.Ca 480 kcal per portion
15 g fett 19 g protein
62 g kolhydrater
Visningar: 502
Inlagt 2012-12-15 12:24:59

