Receptbeskrivning
Irakisk böngryta, vegetarisk
Ingredienser
för
2 st finhackade gula lökar
6 st quornfiléer (skurna i strimlor)
1 dl tomatpuré
1 msk paprikapulver
2 msk salt (2 nypor havssaltsflingor)
1 msk chilipeppar, stark (eller en/en halv hackad röd chili)
2 tsk svartpeppar
2 msk citronsaft
7 st vitlöksklyftor
2 frp blandade bönor (eller vita bönor)
2 l vatten
2 st buljongtärning eller pulver
olja till stekning
6 st quornfiléer (skurna i strimlor)
1 dl tomatpuré
1 msk paprikapulver
2 msk salt (2 nypor havssaltsflingor)
1 msk chilipeppar, stark (eller en/en halv hackad röd chili)
2 tsk svartpeppar
2 msk citronsaft
7 st vitlöksklyftor
2 frp blandade bönor (eller vita bönor)
2 l vatten
2 st buljongtärning eller pulver
olja till stekning
Beskrivning
Min version av irakisk böngryta
Gör så här:
Värm 1 liter vatten och tillsätt buljong. Spara buljongen. Värm oljan och stek quornen, 3 pressade vitlökar och löken under omrörning. När quornen fått en fin stekytan tillsätt tomatpuré och paprikapulver och stek. Tillsätt bönor, salt, 4 halverade vitlöksklyftor, citronsaft och tillsätt så mkt buljong så att det blir en grytig konsistens. (Ofta inte mer än en halv liter).
LÃ¥t sjuda under lock i ca 5-10 minuter.
Servera med ris och sallad.
Riktigt gott!
Gör så här:
Värm 1 liter vatten och tillsätt buljong. Spara buljongen. Värm oljan och stek quornen, 3 pressade vitlökar och löken under omrörning. När quornen fått en fin stekytan tillsätt tomatpuré och paprikapulver och stek. Tillsätt bönor, salt, 4 halverade vitlöksklyftor, citronsaft och tillsätt så mkt buljong så att det blir en grytig konsistens. (Ofta inte mer än en halv liter).
LÃ¥t sjuda under lock i ca 5-10 minuter.
Servera med ris och sallad.
Riktigt gott!
Visningar: 263
Inlagt 2012-12-16 13:19:31

